Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wuustwezel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 10,30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Wuustwezel maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide info over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,30 dH in Wuustwezel.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WuustwezelHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteWuustwezel
Postcode2990
Gem. Gasverbruik M33.315 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid10,30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wuustwezel

Heb jij genoeg van een irriterende huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de Belgen kiezen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en kalkvrije leidingen. In de gemeente Wuustwezel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Wuustwezel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wuustwezel?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Wuustwezel. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wuustwezel heeft een geschatte waterhardheid van 10,30. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wuustwezel

De waterhardheid van het water in Wuustwezel ligt op ong. 10,30 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,33 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wuustwezel-2990

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Judo Biosoft-C
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Amysoft E-300
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wuustwezel verlaag je de dH waarde van 10,30 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wuustwezel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters starten bij €830 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1250 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Wuustwezel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €130
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektrisch)C.a. €990
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudRond de €145 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Wuustwezel?
De hardheid in Wuustwezel is grofweg 10,30 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wuustwezel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie