Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Spalbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 15,12 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Spalbeek leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 15,12 dH in Spalbeek.
 • Hierdoor ontstaan onder andere bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SpalbeekTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3510
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Spalbeek

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of kalk op de lak van de auto? Steeds meer Vlamingen nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Hasselt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Spalbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spalbeek?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Spalbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Spalbeek heeft een geschatte waterhardheid van 15,12. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Spalbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Spalbeek ligt op ong. 15,12 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-spalbeek-3510

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20
 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Spalbeek reduceert je de dH waarde van 15,12 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Spalbeek.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1875 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €710, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1450 en €2125 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Spalbeek.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis installateurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Elektronische waterontharderCirca €970
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 op jaarbasis
MontageVanaf €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Spalbeek?
De hardheid van het kraanwater in Spalbeek is grofweg 15,12 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Spalbeek.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie