Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wimmertingen

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,12 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Wimmertingen zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je bruikbare info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 15,12 dH in Wimmertingen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WimmertingenFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3501
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wimmertingen

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of aanslag op servies? Een groeiend aantal Vlamingen kiezen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, smaakvol water en lagere energiekosten. In de gemeente Hasselt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wimmertingen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wimmertingen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wimmertingen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wimmertingen ontvangt een waterhardheid van 15,12. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Wimmertingen

De waterhardheid van het leidingwater in Wimmertingen is 15,12 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wimmertingen-3501

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wimmertingen verlaag je de dH waarde van 15,12 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wimmertingen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €720, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2200 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Wimmertingen.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderV.a €830
Elektronische waterontharderC.a. €1040
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €120 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Wimmertingen?
De hardheid van het leidingwater in Wimmertingen is doorgaans 15,12 dH. De waarde in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wimmertingen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie