Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zoersel

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,18 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zoersel leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 9,18 dH in Zoersel.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid ZoerselTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteZoersel
Postcode2980
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid9,18 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zoersel

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer mensen plaatsen een handige waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Zoersel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Zoersel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zoersel?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zoersel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zoersel ontvangt een waterhardheid van 9,18. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zoersel

De waterhardheid van het water in Zoersel is om en nabij de 9,18 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,18 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,14 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-zoersel-2980

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Amysoft E-200
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Zo werkt een waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zoersel verlaag je de dH waarde van 9,18 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zoersel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1350 en €2100 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Zoersel.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en direct vakmannen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderV.a €800
Elektrische waterontharderBegint bij €1030
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €130 per 12 maanden
InstallatieVanaf €275
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Zoersel?
De hardheid van het leidingwater in Zoersel is grofweg 9,18 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is ongeveer 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zoersel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie