Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kapellen

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Kapellen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je handige informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Kapellen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als aanslag op servies en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid KapellenTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteKapellen
Postcode2950
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kapellen

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of veel schoonmaakwerk? Veel mensen plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Kapellen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kapellen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kapellen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Kapellen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kapellen heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kapellen

De waterhardheid van het leidingwater in Kapellen is 14,00 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kapellen-2950

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Watercompany Softflow 15
 • Amysoft C-200
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Zo werkt een waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kapellen reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kapellen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders tot een slordige €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1575 en €1775 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kapellen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten modellen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1000
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €95 op jaarbasis
PlaatsingV.a €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Kapellen?
De hardheid van het water in Kapellen is grofweg 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kapellen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie