Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stevoort

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 15,12 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Stevoort heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 15,12 dH in Stevoort.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid StevoortHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3512
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Stevoort

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Hasselt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Stevoort hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Stevoort?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Stevoort. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Stevoort ontvangt een waterhardheid van 15,12. Dat betekent Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Stevoort

De waterhardheid van het leidingwater in Stevoort bedraagt ongeveer 15,12 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-stevoort-3512

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Calex Calex 22L

Zo werkt een waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stevoort verlaag je de dH waarde van 15,12 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Stevoort.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €160 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1700 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Stevoort.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudRond de €140 (jaarbasis)
MontageCirca €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Stevoort?
De hardheid van het leidingwater in Stevoort schatten we op 15,12 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stevoort.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie