Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Okkenbroek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Okkenbroek heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Okkenbroek.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OkkenbroekTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7435
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26800 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Okkenbroek

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of bittere smakende thee? Een groeiend aantal mensen installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Deventer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Okkenbroek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Okkenbroek?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Okkenbroek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Okkenbroek heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Okkenbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Okkenbroek bedraagt circa 7.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-okkenbroek-7435

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Euro Twin 25
 • Lubron Softstar SXT2
 • Atlantis Krausen C100-E
 • BWT AQA smart C
 • Mooiwater Mini

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Okkenbroek verklein je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Okkenbroek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot wel €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €760 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2050 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Okkenbroek.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderRond de €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €1110
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €80 p/jaar
MontagekostenV.a €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Okkenbroek?
De hardheid van het kraanwater in Okkenbroek ligt op 7.30 dH. De meting in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Okkenbroek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie