Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lettele

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Lettele zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Lettele.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld droog haar na het douchen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LetteleHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7434
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26800 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lettele

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Deventer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Lettele wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lettele?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lettele. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lettele heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lettele

De waterhardheid van het water in Lettele ligt op ong. 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-lettele-7434

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Euro Twin 20
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Delta Duplex duet
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lettele reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lettele.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1625 en €1800 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Lettele.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1130
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €130 per jaar
MontagekostenCirca €210
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Lettele?
De waterhardheid in Lettele is om en nabij de 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd via pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lettele.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie