Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bathmen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Bathmen heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Bathmen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BathmenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26800 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bathmen

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Deventer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Bathmen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bathmen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bathmen. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bathmen heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bathmen

De waterhardheid van het drinkwater in Bathmen is ongeveer 7.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bathmen-7437

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Erie Softline Eco30
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Boshuis Combilux plus 150
 • BWT AQA smart C

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bathmen verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bathmen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1825 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterontharder in Bathmen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis installatiebedrijven, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Elektrische waterontharderVanaf €900
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudV.a €100 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Bathmen?
De waterhardheid in Bathmen is grofweg 7.30 dH. De waarde in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bathmen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie