Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Colmschate

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Colmschate resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Colmschate.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalkstrepen op ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid ColmschateTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7429
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26800 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Colmschate

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en/of eindeloos schoonmaken? Flink wat huishoudens plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Deventer kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Colmschate wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Colmschate?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Colmschate. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Colmschate kent een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Colmschate

De waterhardheid van het leidingwater in Colmschate ligt op ong. 7.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-colmschate-7429

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 30
 • Culligan Medallist 910
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Bayard Tenera 22
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Colmschate minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Colmschate.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders tot meer dan €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €2175 inclusief inregelen. In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Colmschate.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Mechanische waterontharderCirca €720
Elektrische waterontharderVanaf €1170
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €125 p/jaar
InstallatieCirca €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Colmschate?
De waterhardheid in Colmschate ligt op 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Colmschate.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie