Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schalkhaar

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Schalkhaar heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Schalkhaar.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid SchalkhaarTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7433
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26800 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Schalkhaar

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en water met een vreemde smaak? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Deventer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Schalkhaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schalkhaar?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Schalkhaar. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Schalkhaar ontvangt een waterhardheid van 7.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schalkhaar

De waterhardheid van het leidingwater in Schalkhaar bedraagt ongeveer 7.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-schalkhaar-7433

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Euro Twin 14
 • Delta Garona
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Waterluxe Combi 25
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schalkhaar verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schalkhaar.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2150 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1425 en €1875 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Schalkhaar.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €990
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudV.a €110 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Schalkhaar?
De hardheid van het kraanwater in Schalkhaar is doorgaans 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schalkhaar.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie