Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Diepenveen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Diepenveen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Diepenveen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €285 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid DiepenveenHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7430
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26800 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Diepenveen

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Deventer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Diepenveen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Diepenveen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Diepenveen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Diepenveen zit met een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Diepenveen

De waterhardheid van het leidingwater in Diepenveen is ongeveer 7.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-diepenveen-7430

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Twin 10
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Apic Zetes junior
 • Erie Slimline Eco30
 • General electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Diepenveen reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Diepenveen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1800 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Diepenveen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektrische waterontharderC.a. €1060
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €110 per jaar
MontagekostenCirca €190
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Diepenveen?
De waterhardheid in Diepenveen is om en nabij de 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Diepenveen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie