Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dendermonde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Dendermonde heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal lees je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Dendermonde.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €210 per jaar.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid DendermondeFunctioneringGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M33.375 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dendermonde

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Dendermonde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Dendermonde heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dendermonde?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Dendermonde. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dendermonde kent een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Dendermonde

De waterhardheid van het leidingwater in Dendermonde is om en nabij de 8,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-dendermonde-9200

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • BWT AQA life
 • Erie IQsoft Eco18
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dendermonde reduceer je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Dendermonde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €145 voor magnetische ontharders tot een slordige €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem zit ergens tussen de €1500 en €2025 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Dendermonde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektronische waterontharderVanaf €990
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudBegint bij €145 per jaar
PlaatsingRond de €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Dendermonde?
De hardheid van het kraanwater in Dendermonde is gemiddeld 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dendermonde.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie