Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oudegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Oudegem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je belangrijke info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Oudegem.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als strepen op je ruiten en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €235 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OudegemWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oudegem

Heb je last van geïrriteerde huid en extra zeep en shampoo nodig? Veel huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Dendermonde zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Oudegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oudegem?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oudegem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oudegem ontvangt een waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oudegem

De waterhardheid van het drinkwater in Oudegem is ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oudegem-9200

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Remon Waterontharders Sava
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Softline Eco15

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudegem minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oudegem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €700, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €1950 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Oudegem.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog modellen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Elektronische waterontharderRond de €1120
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €95 per 12 maanden
InstallatieCirca €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Oudegem?
De waterhardheid in Oudegem schatten we op 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie