Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Gillis-Dendermonde

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Gillis-Dendermonde heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Sint-Gillis-Dendermonde.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als aanslag op servies en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint-Gillis-DendermondeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sint-Gillis-Dendermonde

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Dendermonde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Gillis-Dendermonde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Gillis-Dendermonde?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Gillis-Dendermonde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Gillis-Dendermonde heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Gillis-Dendermonde

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Gillis-Dendermonde is om en nabij de 8,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-gillis-dendermonde-9200

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Gillis-Dendermonde verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Gillis-Dendermonde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2100 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Gillis-Dendermonde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderC.a. €840
Waterontharder (elektronisch)Circa €1180
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €150 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Gillis-Dendermonde?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Gillis-Dendermonde is doorgaans 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Gillis-Dendermonde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie