Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schoonaarde

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Schoonaarde heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Schoonaarde.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €290 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid SchoonaardeHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Schoonaarde

Heb je in huis last van huidirritaties of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal Belgen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Dendermonde zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Schoonaarde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Schoonaarde?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Schoonaarde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Schoonaarde kent een waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Schoonaarde

De waterhardheid van het drinkwater in Schoonaarde is om en nabij de 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-schoonaarde-9200

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Erie Softline Eco20

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Schoonaarde verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Schoonaarde.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot wel €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2100 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Schoonaarde.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €810
Elektronische waterontharderCirca €1020
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractCirca €120 (jaarbasis)
MontageV.a €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Schoonaarde?
De hardheid van het water in Schoonaarde bedraagt 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schoonaarde.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie