Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mespelare

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Mespelare leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Mespelare.
 • Dit kan zorgen voor situaties als strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MespelareHoe werkt het?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mespelare

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal woningeigenaren nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Dendermonde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Mespelare was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mespelare?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Mespelare. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Mespelare zit met een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Mespelare

De waterhardheid van het water in Mespelare is om en nabij de 8,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-mespelare-9200

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mespelare minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Mespelare.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1725 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €650, excl. installatie. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1750 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Mespelare.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektrisch)C.a. €970
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €80 p/jaar
MontageRond de €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Mespelare?
De hardheid van het water in Mespelare is plus minus 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mespelare.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energierekening, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie