Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lokeren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lokeren zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Lokeren.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LokerenTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLokeren
Postcode9160
Gem. Gasverbruik M33.350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5900 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Lokeren

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat woningeigenaren plaatsen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Lokeren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lokeren heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lokeren?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Lokeren. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lokeren heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lokeren

De waterhardheid van het water in Lokeren is om en nabij de 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lokeren-9160

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Ecowater ESM18 CE+
 • General electric GE-45HF

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lokeren reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lokeren.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €690, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1700 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Lokeren.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis experts, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Waterontharder (elektrisch)V.a €920
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €135 (jaarbasis)
InstallatieV.a €190
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Lokeren?
De hardheid van het water in Lokeren is gemiddeld 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lokeren.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie