Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Baasrode

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Baasrode heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Baasrode.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BaasrodeWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Baasrode

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming of bittere thee en koffie? Meer en meer huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Dendermonde zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Baasrode heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Baasrode?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Baasrode. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Baasrode kent een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Baasrode

De waterhardheid van het drinkwater in Baasrode is om en nabij de 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-baasrode-9200

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baasrode minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Baasrode.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1950 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Baasrode.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Elektrische waterontharderC.a. €1080
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €100 (jaarbasis)
InstallatieRond de €210
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Baasrode?
De hardheid van het water in Baasrode is circa 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Baasrode.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie