Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stekene

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Stekene heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Stekene.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als glascorrosie en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid StekeneTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteStekene
Postcode9190
Gem. Gasverbruik M33.370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4050 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Stekene

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de Vlamingen nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Stekene opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Stekene gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stekene?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Stekene. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Stekene zit met een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Stekene

De waterhardheid van het water in Stekene bedraagt circa 12,32 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-stekene-9190

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Erie IQsoft Eco12
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Stekene verklein je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Stekene.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen beginnen bij €740 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2100 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Stekene.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel vakmannen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Elektronische waterontharderCirca €1140
Onthardingszout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Stekene?
De waterhardheid in Stekene is grofweg 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stekene.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie