Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Gillis-Waas

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Gillis-Waas resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Sint-Gillis-Waas.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Sint-Gillis-WaasTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode9170
Gem. Gasverbruik M33.355 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5950 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Gillis-Waas

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de Vlamingen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Sint-Gillis-Waas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Gillis-Waas wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Gillis-Waas?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Gillis-Waas. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Gillis-Waas zit met een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint-Gillis-Waas

De waterhardheid van het water in Sint-Gillis-Waas ligt op ong. 12,32 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-gillis-waas-9170

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watergenius HWS 1500
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Ecowater ESM25 CE+
 • General electric GNOH45KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Gillis-Waas reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Gillis-Waas.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €800, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Gillis-Waas.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderBegint bij €1140
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €80 per 12 maanden
InstallatieCirca €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Gillis-Waas?
De hardheid in Sint-Gillis-Waas is grofweg 12,32 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Gillis-Waas.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie