Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grembergen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Grembergen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Grembergen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkstrepen op ramen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GrembergenTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Grembergen

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal huishoudens plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Dendermonde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Grembergen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Grembergen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Grembergen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Grembergen heeft een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Grembergen

De waterhardheid van het water in Grembergen ligt op ong. 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-grembergen-9200

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grembergen verklein je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Grembergen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €115 voor magnetische ontharders tot wel €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten bij €800 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1875 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Grembergen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €940
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €95 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Grembergen?
De hardheid van het water in Grembergen is plus minus 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grembergen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie