Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wachtebeke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Wachtebeke heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Wachtebeke.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WachtebekeHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWachtebeke
Postcode9185
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4000 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wachtebeke

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of aanslag op servies? Een groot deel van de Belgen plaatsen een elektrische waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Wachtebeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Wachtebeke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wachtebeke?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wachtebeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wachtebeke heeft een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wachtebeke

De waterhardheid van het drinkwater in Wachtebeke is om en nabij de 12,32 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wachtebeke-9185

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Erie IQsoft Eco9
 • General electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wachtebeke reduceert je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wachtebeke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €840, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1350 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Wachtebeke.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderRond de €890
Elektronische waterontharderVanaf €1150
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractC.a. €80 per beurt
InstallatiekostenVanaf €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Wachtebeke?
De waterhardheid in Wachtebeke ligt op 12,32 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wachtebeke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie