Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Appels

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Appels zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Appels.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkstrepen op ramen en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AppelsTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Appels

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of bittere thee en koffie? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Dendermonde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Appels wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Appels?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Appels. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Appels heeft een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Appels

De waterhardheid van het water in Appels is ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-appels-9200

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Appels reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Appels.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €105 voor magnetische ontharders tot een slordige €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €840, zonder installeren. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Appels.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Mechanische waterontharderCirca €690
Elektronische waterontharderRond de €1150
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €100 op jaarbasis
MontageV.a €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Appels?
De hardheid van het kraanwater in Appels is ongeveer 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals een zachte huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Appels.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie