Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moerbeke-Waas

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Moerbeke-Waas maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je handige informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,32 dH in Moerbeke-Waas.
 • Hierdoor ontstaan situaties als veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €325 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Moerbeke-WaasHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMoerbeke-Waas
Postcode9180
Gem. Gasverbruik M33.360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.6000 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Moerbeke-Waas

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en/of extra zeep en shampoo nodig? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Moerbeke-Waas opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Moerbeke-Waas hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Moerbeke-Waas?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Moerbeke-Waas. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Moerbeke-Waas zit met een waterhardheid van 12,32. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Moerbeke-Waas

De waterhardheid van het drinkwater in Moerbeke-Waas is om en nabij de 12,32 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-moerbeke-waas-9180

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watergenius HWS 2500
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Ecowater ESM 42
 • General electric GXOF18KE

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Moerbeke-Waas verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Moerbeke-Waas.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2125 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €840 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1425 en €1950 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Moerbeke-Waas.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €55
Mechanische waterontharderCirca €680
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €940
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €150 per jaar
PlaatsingskostenV.a €230
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Moerbeke-Waas?
De hardheid van het water in Moerbeke-Waas is grofweg 12,32 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Moerbeke-Waas.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie