Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cranendonck

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Cranendonck resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.70 dH in Cranendonck.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid CranendonckHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35100 kWh
Gem. Waterhardheid10.70 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Cranendonck

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of strepen op je ruiten? Meer en meer Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Cranendonck opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Cranendonck wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Cranendonck?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Cranendonck. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Cranendonck kent een waterhardheid van 10.70. Concreet: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Cranendonck

De waterhardheid van het drinkwater in Cranendonck ligt op ong. 10.70 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,47 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-cranendonck-6021

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Ergo 9
 • Remon Waterontharders Sava
 • AEG 26 L
 • Ecowater ESM 11
 • Calex Calex 22L

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Cranendonck minimaliseer je de dH waarde van 10.70 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Cranendonck.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders tot wel €2150 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €750, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1750 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Cranendonck.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €990
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudV.a €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Cranendonck?
De hardheid van het kraanwater in Cranendonck is om en nabij de 10.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Cranendonck.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie