Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Budel-Dorplein

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Budel-Dorplein heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.70 dH in Budel-Dorplein.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Budel-DorpleinTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6024
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35100 kWh
Gem. Waterhardheid10.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Budel-Dorplein

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Cranendonck zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Budel-Dorplein wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Budel-Dorplein?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Budel-Dorplein. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Budel-Dorplein heeft een gemeten waterhardheid van 10.70. Definitie: hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Budel-Dorplein

De waterhardheid van het water in Budel-Dorplein ligt op ong. 10.70 dH. Dit betekent dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,47 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-budel-dorplein-6024

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Judo Biosoft-C
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Budel-Dorplein reduceert je de dH waarde van 10.70 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Budel-Dorplein.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1750 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Budel-Dorplein.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €85 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Budel-Dorplein?
De waterhardheid in Budel-Dorplein komt uit op ong. 10.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Budel-Dorplein.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie