Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gastel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Gastel resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 10.70 dH in Gastel.
 • Dit kan zorgen voor problemen als glascorrosie en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GastelZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35100 kWh
Gem. Waterhardheid10.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Gastel

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en aanslag op servies? Een groeiend aantal mensen plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Cranendonck zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Gastel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gastel?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Gastel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Gastel heeft een geschatte waterhardheid van 10.70. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Gastel

De waterhardheid van het leidingwater in Gastel is om en nabij de 10.70 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,47 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-gastel-6028

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Quicksoft-C
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Atag Descale 10
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gastel voer je de dH waarde terug van 10.70 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gastel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €1975 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Gastel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €105 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €230
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Gastel?
De waterhardheid in Gastel ligt op 10.70 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gastel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie