Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maarheeze

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Maarheeze zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10.70 dH in Maarheeze.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MaarheezeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6026
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35100 kWh
Gem. Waterhardheid10.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Maarheeze

Zit jij thuis ook met een irriterende huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Cranendonck zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Maarheeze gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Maarheeze?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Maarheeze. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Maarheeze kent een waterhardheid van 10.70. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Maarheeze

De waterhardheid van het drinkwater in Maarheeze ligt op ong. 10.70 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,47 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maarheeze-6026

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Judo Quicksoft Duo
 • Delta Simplex compact
 • Judo Biosoft-C
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Maarheeze reduceer je de dH waarde van 10.70 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Maarheeze.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2125 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €730, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1325 en €2200 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Maarheeze.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Onthardingszout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €90 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €190
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Maarheeze?
De hardheid van het leidingwater in Maarheeze is ongeveer 10.70 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maarheeze.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie