Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Budel-Schoot

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Budel-Schoot heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 10.70 dH in Budel-Schoot.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Budel-SchootTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6023
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35100 kWh
Gem. Waterhardheid10.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Budel-Schoot

Ben jij ook klaar met een droge huid of extra zeep en shampoo nodig? Veel huishoudens bestellen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In de gemeente Cranendonck opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Budel-Schoot hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Budel-Schoot?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Budel-Schoot. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Budel-Schoot kent een waterhardheid van 10.70. Samengevat: hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Budel-Schoot

De waterhardheid van het drinkwater in Budel-Schoot bedraagt circa 10.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,47 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-budel-schoot-6023

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Watergenius HWS 2500
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Budel-Schoot verklein je de dH waarde van 10.70 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Budel-Schoot.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €650, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1125 en €2200 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Budel-Schoot.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Elektrische waterontharderV.a €1090
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €130 per jaar
MontagekostenC.a. €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Budel-Schoot?
De waterhardheid in Budel-Schoot is ongeveer 10.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Budel-Schoot.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie