Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Budel

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Budel heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10.70 dH in Budel.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BudelWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35100 kWh
Gem. Waterhardheid10.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Budel

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en aanslag op servies? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Cranendonck zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Budel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Budel?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Budel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Budel heeft een gemeten waterhardheid van 10.70. Definitie: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Budel

De waterhardheid van het drinkwater in Budel is 10.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,47 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-budel-6021

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Hydrotense Seduction 22
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • General electric GE-26HI
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Kinetico Sumo 2

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Budel reduceer je de dH waarde van 10.70 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Budel.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €830, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1550 en €1875 inclusief plaatsing. In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Budel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Elektrische waterontharderC.a. €900
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €140 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €250
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Budel?
De hardheid van het leidingwater in Budel is om en nabij de 10.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Budel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie