Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Soerendonk

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Soerendonk zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.70 dH in Soerendonk.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SoerendonkWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6027
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35100 kWh
Gem. Waterhardheid10.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Soerendonk

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Cranendonck kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Soerendonk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Soerendonk?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Soerendonk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Soerendonk kent een waterhardheid van 10.70. Dit houdt in hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere stookkosten, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Soerendonk

De waterhardheid van het leidingwater in Soerendonk ligt op ong. 10.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,47 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-soerendonk-6027

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Judo Quicksoft Uno
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Century CWS 100V/UF
 • Delta Rusela
 • Erie Slimline Eco30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Soerendonk verlaag je de dH waarde van 10.70 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Soerendonk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €2100 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Soerendonk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderBegint bij €650
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €930
Onthardingstabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €160 (jaarbasis)
MontageV.a €270
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Soerendonk?
De waterhardheid in Soerendonk is doorgaans 10.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Soerendonk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie