Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beveren-Waas

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Beveren-Waas heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je handige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Beveren-Waas.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Beveren-WaasHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gem. Gasverbruik M33.335 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5750 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Beveren-Waas

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of water met een vreemde smaak? Meer en meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Beveren-Waas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Beveren-Waas heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Beveren-Waas?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Beveren-Waas. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Beveren-Waas zit met een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Beveren-Waas

De waterhardheid van het water in Beveren-Waas is ongeveer 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-beveren-waas-9120

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beveren-Waas voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Beveren-Waas.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €710, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1575 en €2200 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Beveren-Waas.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos modellen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Elektronische waterontharderRond de €1130
Onthardingszout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €90 (jaarbasis)
MontageV.a €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Beveren-Waas?
De hardheid van het leidingwater in Beveren-Waas is plus minus 11,20 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beveren-Waas.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie