Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vrasene

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vrasene zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Vrasene.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid VraseneHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vrasene

Wil jij ook af van een droge huid en aanslag op servies? Een groot deel van de Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Beveren-Waas vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Vrasene gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vrasene?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Vrasene. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vrasene heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Vrasene

De waterhardheid van het leidingwater in Vrasene is ongeveer 11,20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vrasene-9120

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vrasene reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vrasene.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2000 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €650, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1100 en €2150 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Vrasene.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Mechanische waterontharderCirca €740
Elektrische waterontharderCirca €1150
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudRond de €155 per beurt
InstallatiekostenC.a. €210
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Vrasene?
De hardheid van het kraanwater in Vrasene is gemiddeld 11,20 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vrasene.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie