Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Destelbergen

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Destelbergen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Destelbergen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DestelbergenHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDestelbergen
Postcode9070
Gem. Gasverbruik M33.315 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5550 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Destelbergen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal Vlamingen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Destelbergen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Destelbergen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Destelbergen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Destelbergen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Destelbergen zit met een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Destelbergen

De waterhardheid van het leidingwater in Destelbergen bedraagt circa 8,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-destelbergen-9070

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Fegon AquaStar S1000 HE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Destelbergen verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Destelbergen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten bij €790, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Destelbergen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderRond de €870
Elektronische waterontharderC.a. €1210
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €105 per jaar
MontageV.a €270
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Destelbergen?
De waterhardheid in Destelbergen bedraagt 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Destelbergen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie