Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Haasdonk

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, vies water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Haasdonk zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Haasdonk.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HaasdonkWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Haasdonk

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en/of water met een vreemde smaak? Flink wat woningeigenaren bestellen een slimme waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Beveren-Waas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Haasdonk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Haasdonk?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Haasdonk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Haasdonk heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Haasdonk

De waterhardheid van het leidingwater in Haasdonk ligt op ong. 11,20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-haasdonk-9120

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Haasdonk reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Haasdonk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Haasdonk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog experts, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €60
Mechanische waterontharderV.a €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €1030
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €95 per jaar
PlaatsingskostenV.a €180
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Haasdonk?
De hardheid van het kraanwater in Haasdonk is plus minus 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haasdonk.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie