Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lochristi

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Lochristi heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Lochristi.
 • Dit is de oorsprong van situaties als veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid LochristiTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode9080
Gem. Gasverbruik M33.320 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5600 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Lochristi

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Vlamingen nemen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Lochristi vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Lochristi gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lochristi?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Lochristi. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lochristi heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Lochristi

De waterhardheid van het water in Lochristi is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-lochristi-9080

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Softflow 9
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lochristi verklein je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €775.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lochristi.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2000 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Lochristi.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Mechanische waterontharderVanaf €870
Elektronische waterontharderRond de €1080
Onthardingszout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 per beurt
MontagekostenCirca €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lochristi?
De waterhardheid in Lochristi is plus minus 11,20 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lochristi.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie