Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Doel

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Doel zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je nuttige informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Doel.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €300 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DoelZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9130
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Doel

Ben jij ook klaar met een irriterende huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Beveren-Waas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Doel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Doel?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Doel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Doel kent een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. gunstig energieverbruik, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Doel

De waterhardheid van het leidingwater in Doel is om en nabij de 11,20 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-doel-9130

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Doel reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Doel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €820, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1250 en €1825 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Doel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en snel modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Elektrische waterontharderRond de €940
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €100 per beurt
PlaatsingVanaf €240
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Doel?
De hardheid van het water in Doel is grofweg 11,20 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lager energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Doel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie