Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zelzate

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7,84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zelzate zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7,84 dH in Zelzate.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZelzateWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZelzate
Postcode9060
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5500 kWh
Gem. Waterhardheid7,84 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zelzate

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal woningeigenaren installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Zelzate zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Zelzate was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zelzate?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zelzate. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zelzate zit met een waterhardheid van 7,84. Samengevat: Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Zelzate

De waterhardheid van het leidingwater in Zelzate bedraagt ongeveer 7,84 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zelzate-9060

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Waterboss 900
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zelzate voer je de dH waarde terug van 7,84 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zelzate.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Zelzate.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog modellen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektrische waterontharderRond de €1040
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €100 p/jaar
InstallatieV.a €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Zelzate?
De hardheid van het leidingwater in Zelzate is circa 7,84 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zelzate.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie