Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Verrebroek

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Verrebroek heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Verrebroek.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VerrebroekHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9130
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Verrebroek

Heb je in huis last van huidirritaties of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Beveren-Waas kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Verrebroek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Verrebroek?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Verrebroek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Verrebroek heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Verrebroek

De waterhardheid van het leidingwater in Verrebroek ligt op ong. 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-verrebroek-9130

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Verrebroek verklein je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Verrebroek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €2250 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €850 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €1825 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Verrebroek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Mechanische waterontharderVanaf €760
Elektrische waterontharderRond de €910
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €150 per beurt
InstallatieC.a. €170
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Verrebroek?
De hardheid van het kraanwater in Verrebroek ligt op 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Verrebroek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie