Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Melle

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Melle resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Melle.
 • Dit kan zorgen voor problemen als veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €345 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid MelleTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMelle
Postcode9090
Gem. Gasverbruik M33.325 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5650 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Melle

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal Belgen nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Melle werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Melle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Melle?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Melle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Melle kent een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Melle

De waterhardheid van het leidingwater in Melle is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-melle-9090

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Softflow 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Melle voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Melle.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €95 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €840, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1100 en €2050 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Melle.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderBegint bij €1020
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €110 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €190
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Melle?
De hardheid in Melle is om en nabij de 11,20 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Melle.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie