Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kallo

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Kallo maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Kallo.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KalloTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kallo

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Beveren-Waas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kallo heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kallo?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Kallo. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kallo heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kallo

De waterhardheid van het leidingwater in Kallo is ongeveer 11,20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kallo-9120

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kallo verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kallo.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Kallo.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Elektronische waterontharderVanaf €1100
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudRond de €120 per jaar
InstallatiekostenCirca €200
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Kallo?
De hardheid van het water in Kallo is plus minus 11,20 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een zachte huid, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kallo.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie