Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Melsele

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Melsele heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Melsele.
 • Hierdoor ontstaan problemen als geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MelseleTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Melsele

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en onnodig poets- en boenwerk? Veel Belgen nemen een handige waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Beveren-Waas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Melsele hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Melsele?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Melsele. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Melsele heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Melsele

De waterhardheid van het drinkwater in Melsele is om en nabij de 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-melsele-9120

Veel gekozen merken

 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Melsele minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Melsele.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1875 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €760, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1925 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Melsele.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1200
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudC.a. €130 per beurt
MontageRond de €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Melsele?
De hardheid van het kraanwater in Melsele is circa 11,20 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Melsele.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie