Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kieldrecht

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Kieldrecht resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Kieldrecht.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KieldrechtWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9130
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kieldrecht

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of bittere smakende thee? Meer en meer Vlamingen bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de gemeente Beveren-Waas opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kieldrecht wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kieldrecht?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Kieldrecht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kieldrecht heeft een waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kieldrecht

De waterhardheid van het leidingwater in Kieldrecht bedraagt circa 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-kieldrecht-9130

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • North Star 11UD
 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kieldrecht verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kieldrecht.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2250 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1100 en €1950 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kieldrecht.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektrische waterontharderC.a. €1120
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €130 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €225
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kieldrecht?
De hardheid van het kraanwater in Kieldrecht ligt rond de 11,20 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kieldrecht.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie