Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Niklaas

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, vies water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Sint-Niklaas heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Sint-Niklaas.
 • Dit kan zorgen voor onder andere koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sint-NiklaasHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode9100
Gem. Gasverbruik M33.330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5700 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sint-Niklaas

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en eindeloos schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Sint-Niklaas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Niklaas hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Niklaas?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Niklaas. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Niklaas heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sint-Niklaas

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Niklaas is ongeveer 11,20 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-niklaas-9100

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watercompany Softflow 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Fegon AquaStar 1800 HE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Niklaas minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Niklaas.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €125 voor magnetische ontharders tot ruim €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1900 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Niklaas.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektronische waterontharderCirca €1130
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €85 per jaar
PlaatsingC.a. €190
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Sint-Niklaas?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Niklaas is circa 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Niklaas.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie