Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bernheze

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Bernheze leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je nuttige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Bernheze.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BernhezeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bernheze

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Bernheze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bernheze heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bernheze?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bernheze. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bernheze zit met een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Bernheze

De waterhardheid van het drinkwater in Bernheze is ongeveer 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bernheze-5472

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Delta Onega
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bernheze reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bernheze.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1550 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1650 en €2100 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Bernheze.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1180
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €160 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €190
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Bernheze?
De hardheid van het water in Bernheze is ongeveer 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bernheze.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie