Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nistelrode

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Nistelrode resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Nistelrode.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een irriterende huid en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid NistelrodeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5388
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nistelrode

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Bernheze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Nistelrode gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nistelrode?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nistelrode. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nistelrode zit met een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nistelrode

De waterhardheid van het drinkwater in Nistelrode is 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nistelrode-5388

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Kinetico Sumo 1
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA Perla 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nistelrode reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nistelrode.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot meer dan €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1550 en €2225 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Nistelrode.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en direct modellen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €810
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1090
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €85 per beurt
PlaatsingCirca €275
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nistelrode?
De waterhardheid in Nistelrode is grofweg 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nistelrode.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie