Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heeswijk-Dinther

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Heeswijk-Dinther zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Heeswijk-Dinther.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals geïrriteerde huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Heeswijk-DintherWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5473
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heeswijk-Dinther

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Bernheze zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heeswijk-Dinther hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heeswijk-Dinther?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Heeswijk-Dinther. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Heeswijk-Dinther heeft een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heeswijk-Dinther

De waterhardheid van het leidingwater in Heeswijk-Dinther is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heeswijk-dinther-5473

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Delta Mosela
 • North Star 11UD
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Erie Maxima Eco15
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heeswijk-Dinther verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heeswijk-Dinther.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders starten vanaf €680, zonder installeren. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1550 en €2225 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Heeswijk-Dinther.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderV.a €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1040
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €125 op jaarbasis
MontageBegint bij €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Heeswijk-Dinther?
De hardheid in Heeswijk-Dinther schatten we op 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere comfortabel douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heeswijk-Dinther.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie