Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mill en Sint Hubert

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Mill en Sint Hubert zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Mill en Sint Hubert.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €345 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Mill en Sint HubertHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Mill en Sint Hubert

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Mill en Sint Hubert werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Mill en Sint Hubert hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mill en Sint Hubert?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mill en Sint Hubert. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Mill en Sint Hubert zit met een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Mill en Sint Hubert

De waterhardheid van het water in Mill en Sint Hubert bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-mill-en-sint-hubert-5455

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Erie Softline Eco10
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Amysoft C-100
 • BWT AQA smart C

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mill en Sint Hubert verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Mill en Sint Hubert.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot wel €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €850, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1150 en €2200 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Mill en Sint Hubert.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Mechanische waterontharderV.a €810
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €100 per beurt
InstallatiekostenCirca €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Mill en Sint Hubert?
De waterhardheid in Mill en Sint Hubert is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mill en Sint Hubert.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie