Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cuijk

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Cuijk heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Cuijk.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid CuijkTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5431
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Cuijk

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Cuijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Cuijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Cuijk?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Cuijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Cuijk ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Cuijk

De waterhardheid van het water in Cuijk is om en nabij de 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-cuijk-5431

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Kinetico Kube 6
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Erie Softline Eco15
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Cuijk reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Cuijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €680, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1275 en €1750 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Cuijk.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Mechanische waterontharderC.a. €820
Waterontharder (elektronisch)V.a €1000
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €105 per jaar
InstallatieC.a. €180
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Cuijk?
De hardheid van het water in Cuijk is om en nabij de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Cuijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie